Een plek waar je heerlijk kunt neuzen tussen de boeken van de bibliotheek onder het genot van een lekker hapje en een drankje”

Zondag ochtend was het Vaderdag en nadat thuis papa verwent was zijn we we samen met opa en oma in Gouda bij de nieuwe bibliotheek langs geweest. De bibliotheek zit in de oude Chocolade fabriek van Steenland. (Ik heb vroeger nog een vakantie baantje gehad bij Steenland) Nadat Steenland naar een andere locatie verhuisde kwam de gemeente haar in dit historische gebouw. Sinds begin dit jaar zit er, volgens een geheel nieuw concept, de bibliotheek maar ook het Streekarchief Midden-Holland, de Drukwerkplaats en niet te vergeten ‘Kruim’ in hetzelfde pand. Gezamenlijk maken ze van de nieuwe Chocoladefabriek een bijzondere heerlijke plek voor jong en oud.

chocoladefabriekGouda-11

Wij hebben er gezellig een spelletje gespeeld en koffie gedronken maar je kunt hier ook in alle rust een boek lezen, studeren, heerlijk eten of gewoon genieten van een kop koffie. Jong en oud kunnen hier urenlang vertoeven en genieten van de fijne sfeer en ambiance.

Buiten is het heerlijk toeven op het terras onder de grote oude bomen. De bijzonder grote brede trap nodigt direct uit tot een ontdekkingsreis. Boven is de volwassen afdeling maar ook een aantal interessante drukpersen waarmee de prachtigste dingen kunnen worden gemaakt. De persen, de letters, het papier: een groep enthousiaste handzetters en drukkers houden hier een techniek levend die aan de wieg staat van prachtige boekproducties.

chocoladefabriekGoudaDirect bij binnenkomst wordt je aangetrokken naar de gezellige tafeltjes, een wand met heerlijk handgemaakt brood en een vitrine vol met zoete lekkernijen. Het grootste deel van het assortiment maken zij zelf. Bij ieder warm drankje krijg je een heerlijke chocolade munt die natuurlijk geleverd wordt door chocoladefabriek Steenland. Maar naast dit alles kun je ook genieten van heerlijke chocolade brownies, boterkoek met een vleugje citroen, kokoskersenplakken en citroenplaten. Om je vingers bij af te likken zo lekker. Ben je nieuwsgierig waar de naam ‘Kruim’ vandaan komt? De directe vertaling komt uit de kookwereld en staat voor ‘het laatste ingrediënt dat je toevoegt om een gerecht compleet te maken’!

De Chocoladefabriek is echt een prachtige nieuwe plek in Gouda.

“Ontdek, beleef & geniet” !

Adres: Klein Amerika 20, Gouda

chocoladefabriekGouda-5 chocoladefabriekGouda-6 (1) chocoladefabriekGouda-6 chocoladefabriekGouda-9 chocoladefabriekGouda-7 chocoladefabriekGouda-12 chocoladefabriekGouda-2 chocoladefabriekGouda_10 chocoladefabriekGouda-1

Source: bibliotheek Gouda