Drie jaar geleden kochten Petra Janssen en Edwin Vollebergh van Studio Boot de voormalige autogarage van Lathouwers in ’s Hertogenbosch om er ‘hun wereld te creëren’. Maar liefst twintig jaar had het pand leeg gestaan.  “Het was een bouwval, de bomen groeiden door het dak. Maar wij keken daar doorheen en zagen de mogelijkheden.”

Wonen en werken combineren. Dat is wat het duo van Studio Boot al jaren doet. Ze zijn in de jaren al een aantal keer verhuist maar wilde altijd wel in ’s-Hertogenbosch blijven.  “Hier komt alles samen, rust en ruimte en toch alle faciliteiten binnen handbereik. Het voelt hier in ’s Hertogenbosch bijzonder goed.”

studio bootBinnen drie weken was de verkoop rond, maar daarna duurde het drie jaar om van het vervallen pand te maken tot wat het nu is. “We hebben veel materialen hergebruikt. Ons doel was vooral deze enorme ruimte toch een eigenheid te geven, een sfeervolle plek waar je graag komt”, zegt Edwin. Samen met goede vriend Piet Hein Eek is bijvoorbeeld een levensgrote afscheiding van oude deuren en kastjes gemaakt tussen keuken en ‘werkplaats’. “De wand kan bijna helemaal open, zodat we de keuken al dan niet bij het werkgedeelte kunnen betrekken”, vertelt Petra. “De kast van Piet Hein Eek geeft de ruimte het speelse effect dat zo goed bij ons past.”

Jeep midden in de hal

Een ander opvallend item ín het huis, is de jeep met schoolbordverf. “Dat is een gekkigheidje van mij”, vertelt Edwin met twinkelende ogen. “Tijdens de bouw heb ik de jeep in de hal gestald om de bouwers tegen te houden. Zij reden gewoon met hun auto naar binnen en zagen de hal aan voor bouwplaats, terwijl de nieuwe vloer er al in lag. Uiteindelijk is de auto daar altijd blijven staan. Die Jeep is al jarenlang afgeschreven, ik vond het wel leuk om er wat geks mee te doen, vandaar het schoolbord verf zodat we hem elke keer van andere teksten kunnen voorzien.”

Styling: Studio Boot
Fotografie: Jean-Marc Wullschleger/Living Agency
Bron: VT-wonen juni 2014