De laatste van de vijf trendpallets van Colourfuture is Friendly Barter +, een trend die ontstaan in reactie op de digitale wereld en sociale media. Mensen hebben steeds meer behoefte aan offline contact en gebruiken de digitale wereld om gelijk gestemde te vinden. Zo zie je een levendige ruilhandel ontstaan op allerlei fronten. Een goed voorbeeld hiervan is Car2go, Airbnb maar ook mogelijkheid om gereedschap te lenen bij buurtgenoten of een maaltijd te kopen bij die buurvrouw om de hoek omdat zij toch altijd voor 1 a 2 personen teveel kookt. Allemaal kleine initiatieven die ervoor zorgen dat mensen meer met elkaar in contact komen.

Friendly barter

Deze ruil economie berust op vertrouwen en het inzicht dat je uiteindelijk zelf de vruchten zult plukken als je andere helpt. Dit is vertaald naar een familie van warme kleuren die je op onverwachte manieren kunt toepassen. Het frisse roze en rood geven zachtheid aan limoengroen en oranje. In combinatie met okergeel, bruin en warmgrijs wordt de uitstraling juist krachtig.

Je ziet dat het kleuren pallet op een verrassende manier wordt toegepast in het interieur door soms uitsluitend vlakken kleur te gebruiken of juist de aandacht te laten gaan naar een klein detail.

friendly barter