Op de beurs in Parijs en Milaan en ook op onze eigen Woonbeurs 2014 zag je de metaaltinten terugkomen in het interieur. ColourFutures, AkzoNobel’s doet jaarlijks kleurtrendonderzoek en heeft Copper Orange aangewezen als dé kleur van 2015. Deze warme tint staat voor een positievere kijk op de wereld en een nieuwe focus op de ‘sharing economy’. De kleur vervangt de koele blauw- en groentinten van de afgelopen jaren.

Copper Orange

De basisgedachte voor 2015 is het ontdekken van de kleine dingen die een groot verschil kunnen maken. Hoe voeg je die + toe aan alledag. Dit ontdek je door stil te staan bij het leven, onze relaties met elkaar en onze omgeving. Kijk, voel en je vanzelf zult ontdekken dat je met kleine simpele ingrepen je de wereld om je heen mooier en rijker kunt maken. Een zorgzamere samenleving voor ons allemaal creëren,” aldus Heleen van Gent, Manager van het Global Aesthetic Center van AkzoNobel.

Kleur trends
Colourfutures 2015 omvat vijf kleurtrends, voortvloeiend uit Copper Orange en de basisgedachte: “ Everyday + Finding the wonderful in the normal” Duurzaamheid is niet langer een voorkeur maar een vereiste geworden. De trends die getoond worden zijn: Big Nature + Small me; Layer + layer; + Unseen Spaces; Him + her en Friendly Barter +. Hieronder vind je alvast een voorproefje van deze vijf trends die ik de komende dagen zal toelichten.

Deze vijf trends laten zien dat er een verandering plaats vindt. Er dient zich een periode aan voor een warm kleuren pallet van roze- rood en oranjetinten dat het positieve wereldbeeld weerspiegeld. De aandacht gaat nu meer uit naar delen, vriendelijkheid wat je terug ziet in de verschillende huidkleuren en diepe warme aardse tinten die helemaal bij het alledaagse leven passen. Combineer deze tinten met verschillende metalen en hout en je hebt huis waar iedereen graag thuis komt.

Wil je meer inspiratie kijk dan eens op Pinterest en ook op Etsy vindt je prachtige producten om aan je interieur een koper item toe te voegen. Ik krijg weer helemaal zin om dingen in ons huis te veranderen. Mooie warme materialen en tinten toevoegen en misschien wel iets anders op de muur. Hebben jullie dat ook?