De derde trend Unseen spaces laat zien dat nu woonruimte en bouwgrond steeds schaarser of zelfs onbetaalbaar wordt we steeds meer gebruik gaan maken van de eerder verwaarloosde, ongeziene of zelfs ondergewaardeerde gebieden in onze omgeving. Oude leegstaande gebouwen krijgen een nieuwe functie of worden deels omgebouwd tot woonruimte. Het oude karakter blijft behouden en door toevoeging van subtiele kleuren ontstaat er iets moois waar voorheen rommel en wanorde was. Het leert ons dat door gebruik te maken van verschillende intensiteiten van dezelfde tint je de aandacht kunt trekken naar bepaalde plekken of juist kan afleiden.

Unseen spaces_1

Door gebruik te maken van ton-sur-ton ontstaat er een prachtige ruimte die eenheid  en ook warmte heeft zonder dat hiervoor sterk uitgesproken kleuren gebruikt hoeven te worden. Door het met mooi blond hout te combineren en stoere materialen zoals beton en bakstenen muren in het zicht te houden ontstaat er een spannend geheel.

Het kleuren pallet bestaat uit maar drie basis tinten kaki, blauwgrijs en een vergrijsde roze in vier verschillende intensiteiten. Door ze te combineren horizontaal of juist verticaal met elkaar voor een speels en levendig effect met een klein kleurenspectrum.

Unseen spaces