We gaan steeds bewuster leven, scheiden ons afval en kiezen bij voorkeur voor een duurzaam geproduceerd product. Ook ontwerpers en fabrikanten zoals Desso zoeken steeds vaker naar mogelijkheden voor  upcycling, innovatie, hergebruik van materialen en nieuwe toepassingen. De collectie Re-vive van Desso is een mooi voorbeeld. Een uniek en verantwoord vloerkleed met zijn eigen verhaal.proces re-viveDesso Home is begin dit jaar een duurzame samenwerking met twee jonge Nederlandse ontwerpers aangegaan: Renee Mennen en Stefanie van Keijsteren van Studio rENs. Zij geven gedateerde vloerkleden collecties van Desso een tweede leven. Met hun ambachtelijke verfproces in de kleur rood transformeren ze de bestaande vloerkleden. Het rood staat symbool voor het bewust omgaan met afval.

Rood: de kleur van passie, liefde. Een belangrijke signaalkleur in de natuur.

De Re-vive vloerkleden staan voor duurzaamheid, ambacht en design. Met Re-vice speelt Desso in op de groeiende behoefte naar verantwoord geproduceerde producten. Een vloerkleed met een bijzonder verhaal.

Ieder vloerkleed is qua formaat gelijk en ondergaat hetzelfde verfproces. Het mengen van de pigmenten is handwerk. Ieder stukje materiaal reageert anders. Met als resultaat: unieke vloerkleden. De kleden hebben een paar dingen gemeen: het formaat en de wijze van bewerking in het verfbad. Doordat het restmateriaal elke keer anders is van kleur en samenstelling, ontstaat er bij ieder verfband een ander eindproduct. De ene keer krijg je een oranjerood vloerkleed, de andere keer is aubergine paars het resultaat.

Bron: Re-vive by rENs and Desso and video from rENs on Vimeo. Deze blogpost van mijn hand is eerder verschenen op inspiratieplatform voor de woonbranche Werkeninwonen.com