Vorige week zag ik op Werkeninwonen een leuk artikel over een nieuw warenhuis in Rotterdam. Die wil ik graag met jullie delen.

Op de Schiekade, net achter het Weena vind je deze nieuwe concept store. Een heus warenhuis voor Rotterdamse mode, design, kunst, muziek, literatuur, film, delicatessen en lifestyle.

GROOSRotterdam

In tijden van crisis ligt het misschien niet voor de hand om een winkel te beginnen, maar Tjeerd Hendriks en Joost Prins twijfelden geen moment. “Nu is het juist het moment om het te doen. Grote bedrijven als Microsoft zijn ook gestart ten tijde van een crisis”, verteld Tjeerd. Al geruime tijd zagen ze dat er in Rotterdam heel veel mooie producten gemaakt werden; kleding, keramiek, meubels. Producten waar je met recht trots op mag zijn, maar er miste nog een plek waar al dat moois te koop werd aangeboden.

Zo ontstond het idee voor een heus warenhuis voor al dit moois. Samen met zijn buurman en nu ook zakenpartner Joost Prins, bedrijfsjurist van beroep, werd op de stoep voor hun huis het concept verder uitgewerkt.  Groos is oud Rotterdams voor trots of beter gezegd apetrots, en trots zijn ze zeker. Dus het was geen moeilijke keus; GROOS is de naam van het warenhuis geworden.

In het begin benaderden ze zelf alle ontwerpers, maar na een jaar stromen de mails van creatievelingen binnen, waarin ze aangeven dat ook zij heel graag hun product in het warenhuis terug willen zien. Je koopt er niet alleen producten van reeds gevestigde namen zoals Foekje Fleur en C. Cruden en Studio Nest. Ook beginnende ontwerpers uit de havenstad vind je in het warenhuis terug.

“Wij maken ons sterk voor het Rotterdamse product. Als je met trots al het talent en mooie producten uit onze stad bundelt, dan kun je een hele hoop herrie maken.”  Het doel van het warenhuis is om alle producten uit Rotterdam samen te brengen onder één dak en te promoten onder een zo breed mogelijk publiek. Kun je niet kiezen wat je cadeau wilt doen als relatiegeschenk? Dan hebben ze hiervoor een oplossing. Er is nu ook de GroosDoos, samengesteld uit uitsluitend Rotterdamse producten.


GROOS
Schiekade 203
3013 BR Rotterdam
www.groosrotterdam.nl