Deze dagen met storm en regen zijn niet mijn favoriete winter dagen. Het zijn van die dagen dat ik lekker thuis op de bank wil zitten met een dampende mok met thee en een warme plaid om je heen. Vaak pak ik pak dan een tijdschrift of de Ipad om inspiratie op te doen. Via vtwonen ging ik binnenkijken in Eelderwolde in een huis dat me alleen nog meer doet verlangen naar de lente.
Binnenkijken eelderwolde_twee_onder_een_kapwoning_01Net onder de rook van Groningen bouwde Sabine en Jurriaan hun droomhuis. Het werd een riante twee-onder-een-kap woning waar voldoende ruimte was voor familie en vrienden die van ver komen om gezellig te blijven slapen. De keuken is de plek waar het gezin. ‘We zijn dol op koken en het is elke keer weer een feestje om in de keuken bezig te zijn en tegelijkertijd te praten met de gasten. Die schuiven gezellig aan bij het kookeiland met een kruk of ze zitten aan de grote eettafel aan de voorkant van het huis.”

Het huis heeft een prachtige lichtinval waardoor de mooie warme eiken houten vloer goed tot zijn recht komt. Het kleuren pallet voor dit huis bestaat uit verschillende tinten wit en grijs gecombineerd met hier en daar een vrolijk accent in neon roze. De muren zijn voornamelijk wit met hier en daar een muur in een licht grijze tint waardoor meubels beter tot hun recht komen.

Op verschillende plekken in huis zie je persoonlijke items gegroepeerd staan die een prachtige afspiegeling zijn van de bewoners. Het huis is vooral een leefbaar en praktisch huis

Binnenkijker EelderwoldeBron: vtwonen maart 2014 | Fotografie Hans Mossel | Styling Sabine Burkunk