Een trend die je al een tijd ziet, die van bloemen en geometrische dessins. Dramatisch, theatraal en over de top. Alles kan en mag. Deze trend is een super visuele trend waar je je helemaal in kan laten gaan. Veel visuele prikkels leveren een gevoel van spanning en geven je een creatieve en energieke boost. In het interieur betekent dit vooral dat we op het gebied van vorm, kleur en dessin expressieve uitingen terug zien komen. Gekleurde producten worden voor een drukke achtergrond geplaatst en dat zorgt voor spannende combinaties.

Vormen
De vormen zijn speels, opvallend en vaak geometrisch. Als de vorm een rustige uitstraling heeft, is het dessin vaak zo opvallend dat dit de vorm overschreeuwt.

Materialen
Het gekozen materiaal is veelal ondergeschikt aan de kleur, het dessin en de vorm. Doordat deze zo sterk de overhand hebben, kan het materiaal van alles zijn. Een natuurlijke uitstraling van het materiaal is daarbij niet van belang.

Dessins
De dessins spelen in deze trend de hoofdrol en zijn zeer divers. Vaak ligt de inspiratie in de jaren tachtig en doen ze sterk denken aan de vrolijke, drukke en grafische dessins uit de Memphisstijl. De jungledessins zullen voor outdoor nog belangrijker worden. De verschillende dessins worden contrastrijk met elkaar gecombineerd.

Kleuren
De kleurkaart is bont en divers. Belangrijk is dat de kleuren verschillend zijn van toonhoogte: van pastel tot fel. Wit en zwart zitten in de kleurkaart, maar dit zijn niet de hoofdkleuren. Rood, blauw en groen spelen een grotere rol.

Bloemen en planten
Het gebruik van bloemen en planten gaat in dit visuele geweld mee. Bloemen worden bont met elkaar gecombineerd en vaak losjes in de vaas geplaatst. Denk aan Celosia, Kangoeroepootje, Strelitzia, Anjer of Anthurium. De planten zijn opvallend van vorm of bloem, zoals een Acalypha, Ananas of Guzmania.


Dit bericht verscheen eerder op werkeninwonen.nl