Ontdek de nieuwste colourmoods van onze trendwatchers: gespot op de internationale designbeurzen en catwalks en doorvertaald naar de meest actuele interieur trends in de Trend Corner van Wijzonol.

We leven in een tijd van grote paradoxen. We zien de grenzen vervagen tussen landen, culturen, disciplines en genders en tegelijkertijd neemt het hokjes denken, de vervreemding en de segregatie toe. Ons leven digitaliseert en tegelijkertijd verlangen we steeds meer naar echte connectie met de natuur. In design zien we dat er met die tegenstellingen gespeeld wordt; uitersten komen samen in een nieuwe vormentaal en kleurgebruik. Uitersten kunnen vredig co-existeren zoals uitgebalanceerd minimalisme eclectisch maximalisme. Romantisch bestaat naast industrieel, helder naast pastel en etnisch naast technisch. We zien ook culturen samenkomen in design. Wat in het echte leven maar moeilijk lijkt te lukken, gaat perfect in de wereld van creativiteit en design. Dus niks geen extreem doorgevoerde stijlen, maar een beetje van jou en een beetje van mij, een snufje van toen en een scheutje van nu, iets van hier en wat van daar…

Wonder Wereld

Van Wunderkammer naar wonder wereld: we verzamelen luxe materialen en rijke kleuren, die we samenbrengen in een retro sfeer. Seventies luxe komt samen met historische pracht in modern design. Barok gaat samen met minimalisme. Grote bloemstukken zorgen voor weloverwogen kleuraccenten en met rijke, fluweelzachte stoffen als velours en keramiek accessoires worden prachtige stillevens gecreëerd. Warme roodbruin en bordeaux kleuren krijgen een subtiele, moderne twist in combinatie met koel paars en lila. Daarnaast wordt dit kleurenpalet gecompleteerd met zachtgeel en okerbruin.

Asian Blues

Mooi contrasterend: stoere industriële materialen als beton en metal naast het delicate van het Japans en Chinees porselein en dessins. Blauw is de verbindende factor in denim, indigo, Delfts blauw, maar ook voor blauwgroene tinten is er ruimte. Hand-crafted en gepolijste accessoires komen samen, net als koele en warme kleuren, lichte en donkere materialen en verbleekte en verzadigde tinten. Naast alle blauwtinten vind je in dit kleurenpalet ook een bruinoker, wit en natureltint.

Zomer zon

We hebben een grote behoefte aan licht. Letterlijk en figuurlijk. Het heldere licht van de zon op allerlei verschillende momenten van de dag van stralend geel tot warm oranje en rood. Dat geeft al gauw een Zuidelijke sfeer. Geel is al langer in opkomst en hier maken we er een statement van: geel heeft letterlijk een verlichtend effect. Ook een mooie accentkleur voor bij roomwitten, dan wordt het zonnig of juist goud. Naast de verschillende zonlichttinten en naturellen wordt deze kleurenkaart compleet gemaakt met een diep roodpaarse kleur en mooie, lichte roze en paarse pasteltinten.

Jungle vibes

De trend van groen in huis in de vorm van planten en grote bladeren op het behang is nog lang niet voorbij. Ons huis lijkt een hortus en appelleert aan de jungle. Tropisch en eclectisch. Groen geluk in verschillende tonen, helder en pastel, mat en fel. Nieuw is de invloed van geel en de aardse tonen van Noord Afrika of misschien wel de kruidige kleuren van de specerijen uit de Soukh. Qua meubels en accessoires kom je zowel moderne als industriële inrichtingen tegen. Of zelfs een mix daarvan.

Alle nieuwe kleuren & inspiratie uit de Wijzonol Trend Corner 2017 moods zijn terug te vinden op de website van Wijzonol: http://www.wijzonol.nl/consument/kleur-inspiratie/kleurtrends.
Ook op de Wijzonol Pinterest pagina https://nl.pinterest.com/wijzonol/en Instagram pagina “wijzonolverf” is de Wijzonol Trend Corner (kleur)inspiratie terug te vinden.

Bron moodboards: Wijzonol