Een kleine ruimte hebben we allemaal wel in huis. Al is het maar het kleinste kamertje, het toilet. Maar denk ook eens aan de kinderkamers of een studeerkamer die prettig ingericht moet zijn. Met deze vijf tips kun je van iedere kleine ruimte een fijne ruimte maken. 
BewarenBewaren

BewarenBewaren

Licht kleurenpalet

Wanneer je lichte kleuren gebruikt lijkt de ruimte een stuk groter dan wanneer je met donkere kleuren werkt. Dit komt doordat donkere kleuren een ruimte intiemer, dus kleiner maken. Vind je een licht palet heel saai? Dan kan je nog met een accentkleur te werk gaan. Dit kan een vergrijsde kleur zijn maar ook een heldere. Je hoeft met een accentkleur niet meteen een hele wand te gaan verven, maar je kan het ook in je meubels terug laten komen. Zo maak je er toch nog een spannend interieur van.BewarenBewaren

BewarenBewaren

Hoogte

Kijk niet alleen naar je vloeroppervlak maar ook naar de hoogte. Vooral als het om opbergruimte gaat. Je kunt kasten zo hoog maken als je zelf wilt. Dit geldt ook voor schuine daken. Je kunt tegenwoordig kasten op maat laten maken en hem precies tot in het hoogste puntje door laten lopen.

 

Rond

Wanneer je een kleine ruimte hebt kunnen vierkante objecten snel saai lijken. Kies voor rond! Rond maakt het meteen gezelliger en speelser. Je kunt ook een bank kiezen die rond afloopt of nog makkelijker: ronde accessoires zoals een grote ronde hanglamp. En nog een voordeel: rond neemt minder ruimte in dan een vierkant!

Zwevend

Kies voor bijvoorbeeld een zwevende kast. Omdat de kast niet op de grond staat oogt de ruimte een stuk ruimtelijker. Je kan ook een planken ophangen in plaats van een boekenkast. Zorg er dan wel voor dat alles wat op de planken staat netjes geordend is. Anders is de kans groot dat je je snel aan de ‘rommel’ gaat ergeren.

Creëer diepte

In een kleine ruimte merk je dat je geen tot weinig diepte hebt. Maar hier kun je zelf wat aan doen! Heb je een bank in een neutrale kleur, leg er dan verschillende kussens op die contrast hebben met elkaar. Leg op je vloer een karpet met een andere textuur en verschillende kussens op je bed. Als je dit op een speelse en stijlvolle manier doet ga je zien dat de ruimte visueel gezien meer ruimte krijgt.

Bron afbeeldingen: 1 www.vtwonen.nl 2 www.cocolapinedesign.com 3 www.dawntime.nl 4 www.burkatron.com 5 www.minnajones.com 6 thegathercollective.com 7 & 8 www.eenigwonen.nl