Een slaapkamer is tegenwoordig veel meer dan alleen maar de plek waar je slaapt. Nee het is echt de plek waar je even heerlijk tot rust kunt komen. Zorg er dan ook voor dat de slaapkamer je een fijn gevoel geeft. Met mooie stoffen, materialen en kleuren op de muur kun je jouw slaapkamer eenvoudig omtoveren tot je eigen droom slaapkamer. Hieronder vind je een aantal slaapkamers als inspiratie.

slaapkamer natural

Je hoeft niet direct met allerlei kleuren aan de slag te gaan om in je slaapkamer toch een hele fijne sfeer te creëren. Voeg een mooie warme plaid toe van bijvoorbeeld merinos wol in een mooie naturel tint. Ook riet, linnen en andere natuurlijke materialen passen hier erg mooi bij. Op deze manier heb je een frisse slaapkamer die ondanks de witte wanden toch warmte uitstraalt.

Of je nu gaat voor de Natural look zoals op de foto hierboven of fijne pastel tinten zoals hieronder. Je kunt in beide gevallen de trendkleur Heartwood erg mooi erbij toepassen. Heart wood is een heel veelzijdige kleur die prachtig blend met de andere kleuren in het pallet.

slaapkamer soft pastels

Groen wordt de kleur die we steeds meer gaan terug zien in het interieur en dat kan ook heel goed in de slaapkamer terug komen. Combineer het met stoer hout en mooi vergrijsde satijnen beddengoed en je hebt al een snel een fijne sfeer te pakken. De muur heeft een hoog aaibaarheid factor door het gewassen effect. Dit bereik je eenvoudig door bij de 2e laag de nog natte verf met een doe na te deppen. Het frisse wit van de lampen en het bedden goed steekt ook prachtig af tegen de verschillende vergrijsde tinten die er gebruikt zijn.

slaapkamer greenery

Groen wordt de kleur die we steeds meer gaan terug zien in het interieur en dat kan ook heel goed in de slaapkamer terug komen. Combineer het met stoer hout en mooi vergrijsde satijnen beddengoed en je hebt al een snel een fijne sfeer te pakken. De muur heeft een hoog aaibaarheid factor door het gewassen effect. Dit bereik je eenvoudig door bij de 2e laag de nog natte verf met een doe na te deppen. Het frisse wit van de lampen en het bedden goed steekt ook prachtig af tegen de verschillende vergrijsde tinten die er gebruikt zijn.

 

slaapkamer dark & moody

Een donkere slaapkamer geeft je direct al een heel geborgen en knus gevoel. Door ook hier met mooie rijke materialen te werken in vergelijkbare tinten krijg je toch een spannend geheel zonder dat het druk wordt. 

Afbeeldingen afkomstig van: 1 Histor | 2 Inter IKEA System | 3 Onbekend | 4 Karwei | 5