De smartphone is niet meer uit ons leven weg te denken en je hoort steeds meer over Smart Living. Maar wat is Smart Living eigenlijk? Bij smart living staan allerlei huishoudelijk apparaten met elkaar in verbinding via internet. Zo kun je de verwarming lager zetten, het licht dimmen en tegelijkertijd je muziek regelen. Allemaal met je smartphone terwijl je op de bank zit. De Philips Hue is Smart lighting.Via de Hue App stel je het licht handmatig in naar je eigen voorkeur of kies je voor één van de vele voorkeurscènes. Hoe het allemaal in zijn werk gaat leg ik hieronder uit.

Hoe werkt het precies?

Het Philips Hue systeem werkt door middel van wifi. Je koopt een starter set, bijvoorbeeld de Philips Hue Ambiance set, met daarin een aantal verschillende onderdelen. In de starter set vind je een Hue bridge, drie lichtbronnen en een dimmer switch. Je verbindt als eerste de Hue brigde met jouw internetrouter en daarna downloadt je de Hue app op je smartphone of tablet. Het signaal van jouw telefoon of tablet wordt verstuurt naar de bridge, die het doorstuurt, d.m.v. wifi, naar de Hue lampen. Daar de nieuwe lichtbronnen in de gewenste lampen en klaar ben je.  Nu kun je vanuit je luie stoel, maar óók vanuit de tuin of zelfs vanaf jouw vakantieadres, de lampen in jouw huis bedienen. Ideaal!

Hue lichtbronnen

Philips Hue biedt drie verschillende soorten Hue lichtbronnen. Deze worden geleverd in verschillende vormen, formaten en modellen. Hoe weet je nu welke lichtbron het beste bij jou past? Kies Hue White voor gemakkelijke regeling en comfort van alle tinten wit licht. Met Hue White Ambience kies je voor hetzelfde gemak, met de toevoeging van licht dat jouw dagelijkse activiteiten ondersteund. Warmwit licht of koel daglicht, je dimt gemakkelijk naar de juiste sfeer. Hue White and Color Ambience geeft je de volledige belevenis met de toevoeging van wel 16 miljoen kleuren. Wat zeker is: ze werken allemaal samen om jouw woning slimmer, comfortabel en energiezuinig te maken.

 

Hue Bridge

De Hue bridge is ook wel het hart van je Philips Hue systeem te noemen. Met de bridge verbind je namelijk je slimme apparatuur met de Philips Hue lampen. En dit kan door je hele huis: je sluit tot wel 50 Philips Hue lampen en accessoires aan op maar één bridge. Verbind hem via WiFi met je router en je kan ook als je weg bent van huis je verlichting bedienen. Zet je lampen dus op grote afstand gewoon aan of uit!

Het instellen van je bridge is zo gedaan: sluit de lamp aan, verbind de lamp met de bridge via de Hue app en alles is klaar voor gebruik.

Philips Hue app

Met de Philips Hue app wordt het verlichten van je woning je wel heel gemakkelijk gemaakt. Maak eenvoudig kamers aan en bedien zo alle lampen in één ruimte tegelijk. Via de app stel je ook heel makkelijk lichtschema's en timers in om je dagelijkse routine te ondersteunen. Heb je een favoriete lichtinstelling gevonden? Bewaar hem en gebruik hem op elk moment met één druk op de knop. De mogelijkheden en functies zijn eindeloos, dus ga het ontdekken!

 

Maar er kan meer...

Heb jij meerdere smart home apparaten of diensten in huis? Goed nieuws! Philips Hue werkt namelijk samen met producten die zijn aangeduid als Friends of Hue. Zo kun je jouw Philips Hue-systeem verbinden met Amazon Echo, Apple HomeKit, de Google Assistant, IFTTT, Nest, Samsung SmartThings en nog veel meer. Op deze manier bedien je meerdere apparaten vanuit maar één app.

Beeldmateriaal en video zijn eigendom van: