Gekozen door Flexa kleurexperts om het optimisme wat je nu in de wereld terug ziet te weerspiegelen. Flexa kleur van het jaar 2019 Spiced Honey is een warme amberkleurige tint, geïnspireerd door de schoonheid van honing. Spiced Honey kan rustgevend, gezellig of levendig zijn naargelang van de kleuren waarmee je het combineert.

Elk jaar komen Flexa Kleurspecialisten van het Flexa ColorLab, internationale design experts en architecten bij elkaar om de nieuwe wereldwijde trends te bespreken waar we allemaal mee te maken krijgen. Vervolgens gaan ze aan de slag om deze inzichten te vertalen naar één hoofdkleur waarvan zij verwachten dat die de huizen over de hele wereld zal gaan kleuren. Vanuit deze kleur ontstaan  vervolgens vier prachtige kleurpaletten met een sfeer en stijl die iedereen zullen aanspreken.

Spiced Honey is de Flexa Kleur van het Jaar 2019. Deze warme amberkleurige tint is gekozen om een sfeer van positiviteit en optimisme te brengen – een verlangen om ‘het licht binnen te laten’. Let the light in!

spiced honey

Think | Een plek om na te denken

Met de kleuren uit het THINK-palet ademt het interieur een sfeer uit van rust.  Het relaxte palet aan verfkleuren is geïnspireerd op de verschillende kleuren van honing. Het bestaat uit een mix van rijke natureltinten, een vleug roze, diep bordeaux en een volwassen donkerblauw. Dit palet is goed toe te passen als je van je huis een relaxte thuis wilt maken.

spoed money

Dream | Een plek om bij weg te dromen

Met het DREAM-palet creëer je een ruimte waar je stil kunt zijn. Een rustige plek om te gaan zitten en weg te dromen. Het palet is sereen en volwassen, maar ook zacht en warm. Een vriendelijke, milde mix van romantisch poeder roze en vergrijsd blauw geeft rust, terwijl de honingkleurige Kleur van het Jaar diepte toevoegt en iets van wereldwijsheid.

spiced honey
spiced honey

Love | Een plek om lief te hebben

Dit palet, het warmste van 2019, zit vol rijke, verzadigde nuances, uiteenlopend van bosgroen tot donker turquoise en een pigmentrijk terracottarood, afgeblust met de honingachtige Kleur van het Jaar en een aantal lichte natureltinten. Houten meubels en botanische prints maken er verder een gezellig huis van.

spiced honey

Act | Een plek om actief te zijn

Als je voor dit palet kiest, krijg je energie van sprankelende kleuren om je heen. Dit speelse palet combineert warme roodtinten met groen, zachter roze en blauw, onderstreept met grijs en wit. De gouden ondertoon in de Spiced Honey garandeert dat het geheel warm en uitnodigend blijft. Schilder bijvoorbeeld een antieke kast want, met verf opgeknapt vintage meubilair brengt het interieur tot leven en geeft het karakter.

spiced honey
spiced honey

Aan de slag

En, wat vindt je van de kleur en wil je de kleur in jouw interieur gaan toepassen?
Kijk voor meer inspiratie en alles wat je moet weten over de Flexa kleur van het jaar 2019 op de website van FLEXA.NL