Tijdens deze binnenkijker neem ik je mee in mijn eigen huis. Ik woon samen met mijn man en twee tiener dochters in het voormalig Nozemagebouw, een uniek stukje industrieel erfgoed van IJsselstein, gelegen in de wijk Zenderpark. Het ‘Nozema’ zendergebouw uit 1954 stond al sinds 1986 leeg toen de gemeente eind vorige eeuw het gebouw kwijt wilde, vanwege de nieuwbouw van Zenderpark. Daar hebben bewoners zich met succes tegen verzet.  Nu biedt het industriële pand onderdak aan drie kantoren, zes maisonnette woningen en zes appartementen. Een geslaagd hergebruik van industrieel erfgoed.

Een zonnig huis

Doordat onze woonkamer hoger licht en we over de volle 10 meter drie grote raampartijen hebben komt er heel veel licht in huis. Dit heeft tot gevolg dat we tijdens zonnige dagen in november de tuin deur hebben openstaan om de koele buitenlucht binnen te halen. Door de grote strakke vouwgordijnen gemaakt van zonwerende stof van Remy Meijers voor Inside kunnen we het binnen vallende licht naar behoefte temperen zonder dat we direct helemaal afgesloten zijn van de buitenwereld.

Producten: Staande lamp Lotek lamp XL  | Besta kast IKEA | Fauteuil Oscar van Harvink | Plaid groen Stoer-design | Booglamp en Bank van privé bezit

Living

Beton gietvloer

Om het industrieel karakter van het pand te versterken hebben we gekozen voor een gietvloer op de gehele 1e etage. Deze is uitgevoerd in twee tinten grijs waardoor je een mooie tekeningen en ‘vleug’ krijgt in de vloer. Daarnaast voelt een gietvloer heerlijk aan, als je op blote voeten of sokken in huis loopt. Bij ons trekken onze vrienden vaak ook direct hun schoenen uit als ze bij ons binnen komen.

Producten: Bureaulamp Tolomeo Artemide | Kandelaars uit muur Wall of flame |Vloerkleed via Loods 5 | Eetkamer stoelen Eames DSR van Vitra | Dressoir LJ17 van Pastoe

 

Living

Van verse bloemen wordt ik blij

Een keer in de twee weken verwen ik mezelf met zo’n mooie blos bloemen van Bloomon. Het is echt een klein feestje als ze ’s avonds aan de deur bezorgd worden. Ik neem de tijd om er een mooi geheel van te maken in de vaas en er een mooi plekje voor te vinden. De ene keer staat hij op de eettafel en de andere keer in de zithoek. Meestal kan ik wel twee weken genieten van de bos bloemen door tussendoor de vaas te verschonen. Doordat er bij elke bos een kaartje zit met informatie over een specifieke bloem uit de bos heb ik nu al twee planten op mijn wensen lijstje staan voor in de tuin.

Producten: Fauteuil Oscar Harvink | Plaid groen Stoer-Design | Kandelaar 4-armen IKEA | Houten vogel Little bird van Normann Copenhagen |Gekleurde waxinelichtjes Stoer-Design

Keuken

Vijf verschillende kleuren op de muur

In de woonkamer zie je dat een aantal kleuren, zoals geel, groen en taupe op verschillende manieren terug komen in het interieur. Zo zijn de originele aluminium kozijnen in twee twee tinten geel. Door het geel terug te laten komen in de kaarsen, kussens en  kleine goud accessoires wordt het een geheel. Zo ook met de taupe kleur van de keuken. Door een hele lichte taupe variant terug te laten komen op de muur erachter maakt je een verbinding met de rest van de ruimte. Naast het subtiele roze, licht grijs en wit op de muren hebben we ook nog gekozen om twee wanden een vergrijsde blauw tint  te geven. Je zou denken dat met vijf kleuren op de muur het een villa kakelbont zou worden, maar zoals je ziet is het een mooi en rustig geheel geworden.

Gebruikte FLEXA kleuren:  Cotton flower EN.02.81 | Denim drift SO.10.50 | ON.00.76 | JN.01.88 | SN.02.67

Maak van je huis je ideale thuis. Wil je advies over verlichting, indeling of meer kleur in huis, maar weet je niet goed hoe je het aan moet pakken? Neem dan contact op voor een gratis 1e kennismaking. Samen kijken we op welke manier ik jullie daarbij kan helpen.

Foto’s gemaakt door: Mirella te Marvel van Mirel -Fotografie