Vandaag is het 10 December en dat betekend dat de adventskalenders alweer gestart zijn. Misschien ken je ze wel, je hebt ze in heel veel verschillende varianten. Heb je er nog geen een in huis en wil je niet van die standaard kalenders met chocolade erin voor je kinderen dan vindt je hier inspiratie om vanavond in elkaar te knutselen. Dit jaar ben ik er door Sinterklaas een iets later mee gestart, maar dat zal de pret niet drukken.

1|2|3|4|5|6|7|8|9|10

1|  Vier stompkaarsen Je al heel snel en advents kalender maken door vier mooie stompkaarsen bij elkaar te zetten met een beetje decoratie eromheen van mos of zoals hier een stik erom heen. Iedere zondag mag er een extra kaars aangestoken worden totdat ze alle vier de kaarsen branden.

2|  Bruin papieren pakjes Hang aan een tak of stok 24 pakjes ingepakt in bruin papier met daarop de nummers 1 t/m 24. Iedere dag mag er een pakje open gemaakt worden.

3|  Gekleurde huisjes Ik zelf heb de zwart wit variant van deze vrolijke huisjes thuis staan. In ieder huisje kun je een kleine attentie voor iemand stoppen. Van een lief berichtje een tekening of misschien wel iets moois geknutseld. (via Mr Printable)

4|  24 Enveloppen aan de muur Of kies voor eenvoudige witte enveloppen aan de muur. Doe in iedere envelop een klein lief berichtje voor iemand.

5|  Aftelkalender  Hang aan een spijker een schetsboek met op iedere pagina een nummer in een ander lettertype. Wil je er toch nog een kleine attentie bij doen dan kun je er een mand naast zetten met daarin de cadeautjes.

6|  Kalender van wc-rollentjes Heb je zin in echt creatief bezig zijn dan kun je aan de slag met dit super leuke huisje. Verzamel 24 lege wc-rollen en doe in iedere rol een klein berichtje. Maak hem netjes dicht met papier en schrijf de nummers erop.

7|  Bonbon doosjes Zijn jullie dol op chocolade dan is dit misschien een leuke. Haal 24 mini bonbon doosjes (gevuld natuurlijk) en spuit ze in een mooie kleur. Schrijf met een witte stift de nummers erop en hang je aan de muur. Dat is dus iedere avond iets lekker voor bij de koffie.

8|  Mini kerstboomjes Mocht je nog een collectie miniatuur kerstboompjes ergens op zonder hebben liggen dan is dit ook een super leuk idee. Lijm ieder boompje op een doosje en hang er een vlag met handgeschreven nummer in. Zo heb je een super knus bos bij elkaar verzameld.

9|  Pastel kristallen Ook leuk van Mr Pintable vind ik deze kristallen. Het is een aardig knutsel werkje, maar dan heb je ook wat. Je kunt ze leuk neerleggen maar ook ophangen aan een tak of voor het raam.

Ik heb erg veel plezier gehad met het samenstellen van mijn top 10 adventskalenders. Nog meer advents inspiratie kijk dan eens op Pinterest daar vind je ook nog eens heel veel kerst decoratie ideeën.