Werkwijze

Tijdens het eerste contact bespreken we jullie wensen, om welke ruimtes het advies gaat en welke vragen jullie uiteraard hebben.
Op basis daarvan kan ik een ruwe inschatting maken hoeveel tijd we daarvoor in moeten plannen. Ik werk op basis van tijdblokken van 3 uur.

Door vooraf zelf huiswerk te doen, zoals de plattegrond van de betreffende ruimtes op schaal aanleveren, vragen beantwoorden en inspiratie afbeeldingen te verzamelen kunnen we tijdens de eerste  3 uur, de 'Inspiratie coach sessie' al direct aan de slag. Dit kan fysiek op lokatie maar ook desgewenst online plaats vinden.
Aan het eind van de eerste sessie bespreken we wat de vervolg wensen/opties zijn. Willen jullie nog een sessie boeken of dat ik het advies op kantoor verder uitwerk en misschien een 3D schets maak. Het hoeft niet direct allemaal besloten worden, maar kan ook stap voor stap opgebouwd worden.

Zodra de hoeveelheid geboekte tijd bijna op is trek ik aan de bel en kunnen jullie ervoor kiezen om extra tijdblok(ken) te boeken of dat het project afgerond is.

Om inzicht te geven in de diensten die ik biedt vindt je hieronder een overzicht met een ruwe indicatie hoeveel tijdsblokken je hiervoor moet reserveren

  • Tijdsblok (3 uur) € 295,- incl. btw
    dit is excl. reiskosten à € 0,30 cent per gereden kilometer indien van toepassing

Heb je nog vragen of heb je interesse in een eerste Inspiratie coach sessie? Neem dan gerust contact met me op!

BewarenBewaren

DIENSTEN


 

Moodboard

Ieder ontwerp start ik altijd met een moodboard dus ook bij jullie. Dit biedt houvast en zorgt voor eenheid in het interieur.

Tijdens de 'Inspiratie coach sessie' analyseren we je woonsmaak doormiddel van de verzamelde inspiratie afbeeldingen. Dit kunnen we verder uitdiepen door middel van diverse sfeer en inspiratie kaartjes die ik mee breng. Op deze manier krijgen we een beeld van wat je mooi vind.

Tijdsindicatie:
1 uur tot 1,5 uur


Wandaanzichten en/of 3D schets

Hebben we een indeling gevonden maar zijn er nog twijfels over hoe het dan daadwerkelijk kan worden.
Dan kan een wandaanzicht of een 3D schets je meer inzicht geven. Hierbij kiezen we een of meerdere posities uit die ik uitwerk in een aanzicht of perspectief beeld.
Dit kan tijdens een sessie (schetsmatig) uitgewerkt worden, maar kan ook achteraf toegevoegd worden zodat ik dit later na stuur.

Tijdsindicatie:

  • handmatige schets wandaanzicht: 30 minuten
  • handmatige schets perspectief: 45 minuten
  • computer uitwerken indeling 2D: 2 uur
  • computer uitwerken wandaanzicht: 4 uur
  • computer impressie 3D: 6 uur

Indeling van de ruimte

Voor het maken van een goede indeling maken we gebruik van een plattegrond op schaal (1:50) Deze plattegrond wordt vooraf aangeleverd zodat ik een beeld heb van de ruimte(s). Mocht je niet een schaal plattegrond hebben dan kun je die zelf tekenen of maken met bijvoorbeeld het (online) programma Floorplanner.

Hierin kunnen we door gebruik te maken van schaal modellen van meubels snel verschillende opstellingen laten zien voor de meubelen maar ook voor de keuken of slaapkamer.

Tijdsindicatie:
1 uur tot 1,5 uur

Kleur en materiaal advies

Wil je advies over de toepassing van kleur en materialen in je huis dan gaan we hier mee aan de slag.

Op basis van het eerder gemaakte moodboard selecteren we kleuren en materialen vanuit de toolbox die ik bij me heb. Dit kan verf zijn, behang, gordijnen of bekleding van de bank of de vloer. Maar ook kleuren en materialen voor de nieuwe keuken. We kiezen de kleuren, maken samen een mooi kleurenpallet en verwerken dit in de plattegrond. Hierdoor heb je een goed beeld van wat waar toegepast gaat worden en kun je er, indien gewenst, zelf mee aan de slag.

Tijdsindicatie:
2 uur - 2,5 uur
Naderhand kan ik de gekozen stalen materialen speciaal voor jullie bij de leveranciers bestellen.
Prijsindicatie:
sample potje verf: €4,00 euro
verfstaal A6 formaat: € 1,50 - 2,00 euro
behang staal: vanaf €2,50
overige stalen worden vooraf te goedkeuring aan jullie voorgelegd.

Verlichtingsadvies

Het belang van goede verlichting wordt vaak nog erg onderschat. Met verlichting kun je echter in iedere ruimte zoveel sfeer creeëren. Met een goed lichtadvies heb je een plan voor de basisverlichting, sfeerverlichting en functionele verlichting. Ik adviseer je over wat voor soort armatuur je waar kunt toepassen zoals hanglamp, wandlamp, strandlamp, uplighter of vloerlamp.

Tijdsindicatie:
2 - 3 uur

Technisch lichtadvies

Wil advies over de toepassing van domotica, inbouwspots en een technisch uitgewerkt lichtplan. Dat kan uiteraard ook. Naar aanleiding van een inventarisatie sessie samen werk ik het lichtplan technisch uit. Ik denk bijvoorbeeld mee over de positionering van de elektrapunten, schakelaars, dim methode, en welke technische vraag je ook maar hebt.

Tijdsindicatie:
nader te bepalen

Armaturen overzicht of Shoppinglist

Met een armaturen overzicht of shoppinglist heb je een compleet overzicht van de aan te schaffen armaturen en/of meubelen, accessoires, verf, behang etc. Afhankelijk van de hoeveelheid kan ik desgewenst vooraf een tijdsindicatie geven.

Tijdsindicatie:
nader te bepalen

Personal shopping of inkopen

Door mijn netwerk van fabrikanten, leveranciers en professionals kan ik je veel zorgen uit handen nemen. Met het boeken van een Personal shopping moment bespaar je vaak tijd. Samen plannen we waar we voor gaan kijken, waar we naar toe gaan. Op lokatie kunnen we direct keuzes maken en indien nodig knopen doorhakken. Op deze manier heb je in korte tijd veel dingen geregeld.

Doordat ik sommige merken zelf  kan inkopen en aan mijn klant kan leveren weet je zeker dat de juiste spullen besteld worden. Hierdoor heb jij er geen omkijken naar en zorg ik dat alles op tijd geleverd wordt.

Tijdsindicatie:
minimaal 3 uur
halve dag 4 uur
hele dag 8 uur

dit is excl. de reiskosten indien van toepassing


Maatwerk meubel en/of keuken

Een interieur kan ook door toepassing van maatwerk meubels optimaal benut worden. Denk maar aan een kast onder een schuin dak, een tv-meubel precies in een nis of een bank voor bij de eettafel. Ik kan jullie helpen bij het uitwerken van het plan. Ik maak samen met jullie de schetsen, werk de tekeningen uit met maatvoering zodat de meubelmaker hier mee aan de slag kan, vraag stalen op die toegepast gaan worden zodat het plaatje compleet is.

Tijdsindicatie:
nader te bepalen

Realisatie

Wil je dat ik alles uit handen neem en het ontwerp laten uitvoeren? Hierin kunnen we ook wat voor je betekenen. We hebben een steeds groter wordend netwerk aan vakkundige professionals die we regelmatig inschakelen bij grote en middelgrote projecten. Je kunt hierbij denken aan schilderwerk, behangers, stucadoor, elektriciens, raamdecoratie, tegelwerk, vloeren leggen, maatwerk meubelen en keukens  leveren.  Coördinatie van deze projecten is ons niet vreemd, we nemen graag de zorgen uit handen.

Tijdsindicatie:
nader te bepalen


Weet je niet goed wat voor advies je nodig hebt, neem dan gerust telefonisch contact of stuur een mail.
Vervolgens kunnen we kijken wat ik voor je kan betekenen en maken we een afspraak voor een inspiratie coach sessie